HON GJORDE DET IGEN!!...

Även om ingen någonsin trodde något annat... allas vår kennelmamma överträffade sig själv och gjorde återigen en sådär riktigt lyckad årsträff. Jag hoppas att Anneli känner sig glad och nöjd över denna tillställning, för det ska hon vara. Med hjälp av alla duktiga funktionärer så har hon varit spindeln i nätet och fått till det SÅÅÅ himla bra.

Nu är årets höjdpunkt ännu en gång till ända och alla deltagare har säkert, såsom jag, massor av glada minnen och härliga upplevelser med sig hem. Säkert också en hel del inspiration och motivation till att komma tillbaka nästa år och göra ännu bättre ifrån sig.

Redan på fredagskvällen droppar folket in på Flathult och sätter upp tält, parkerar husvagnar och börjar umgås med varandra. Så småningom blir gräsmattan utanför huset fullt av glada människor, bruna och svarta hundar och färgglada tält.  

 

På lördagsmorgonen kom ruschen. Efter att ha anmält sig fann alla en plats för sin stol och sitt kompostgaller. En variationsrik frukost var uppdukad och alla fann något som föll dem i smaken. Efter en lite kall natt i tältet och långa bilresor så smakade det gott med lite mat i magen. Därefter kom all information man kunde tänkas behöva och Fredrik saluterade in Flatterhafts årsträff 2006 tillsammans med ett snapsglas gammeldansk. Sedan presenterades domarna, både de mutbara och icke sådana.

 

Därefter gick jakten igång och enligt tradition gick förra årets vinnare ut först. Detta var Ammi och Tilda som på ett vackert sätt vann förra årets årsträff.

Vi var många som följde första paret ut i skogen. Man gick där och log och blev så imponerad och inspirerad. Jaktstigen bestod av sex stationer, alla med olika utmaningar. Det var nog många som blev laddade av att se på Ammi och Tildas arbete. Förebilder kan man aldrig få för många av och på Flatterhaft finns det så det räcker till oss alla.  

Samtidigt som de mer rutinerade ekipagen arbetade på ute i skogen så hade Jonas och Anna Lyckner en debutantruta för de lite grönare hundarna och förarna. Här fanns även många vana sådana då Jonas och Anna alltid har många bra och nyttiga tips även för den erfarne. Här gick de på ett lätt och trevligt sätt igenom deras grundsyn på hur man tränar jakt och visade pedagogiskt med olika exempel. Jag lovar att det var många som fick aha-upplevelser under förmiddagen. Alla som ville fick också följa med Jonas och Anna ut på jaktstigen där de betraktade olika hundar och förare samt förklarade och svarade på frågor. Debutantrutan är en mycket uppskattad del av årsträffen då vi alla är nybörjare i början och på olika nivåer med våra hundar.

Vid tolvtiden var det dags för lunch. Det smakade gott i alla hungriga magar efter kämpande i skog och mark samt en böljande värme som låg på hela dagen. Kockarna i köket hade gjort det riktigt bra och alla blev nöjda och mätta. Det är inte lätt att fixa mat till så många människor men det gjorde ni bra.  

Eftermiddagen fortsatte med fler hundar på jaktstigen och en stor eloge till domarna som trots värme jobbade på och på ett lättsamt och peppande sätt hjälpte de lite mer ovana hundarna och förarna då de prövade lyckan ute i skogen.

Då alla hundarna var färdiga satte sig domarkommittén runt bordet för att räkna fram de sex hundar som gått till final samt besluta om alla VP:n som skulle delas ut efter lördagens bravader. 

 

...så många kramar det blev...

Under tiden genomförde Jonas och Anna sin tävling STINK:en nere på gräsplanen. Stopp-inkallning var på schemat och alla som ville fick vara med och testa sin och sin hunds kapacitet i detta moment. Domarna var hårda men rättvisa och det blev ett riktigt publikfrieri med alla möjliga modeller och stilar. Många glada skratt och ett och annat tjat på en viss Kent att vara med och tampas med sin hund Guinness. Tur för Kent att så många ville se dem då han och Guinness gick och vann allt strax före Fredrik & Sigge och Thomas & Gaston. Kul att så många var med tycker jag, folk bjöd verkligen på sig själva.

Efter stinken var det dags för lottdragning med fina priser och det spännande avslöjandet om vilka som gick till final. Anneli gick och hängde visselpipor runt halsen på de lyckliga och alla andra såg på med spänd förväntan. Några väntade finalister men även ett par uppstickare. Efter detta delades lördagens VP:n ut till de ekipage som utmärkt sig på ett eller annat sätt. Grattis till alla Er!

Snart stod den rafflande finalen på tur och de sex finalisterna laddade för fullt. De glada och hejande åskådarna radade upp sig längs med strandkanten för att få se en final i vattenarbetets namn. Alla hundarna kämpade på i värmen och till sist korades en väl värdig vinnare i Fredrik & Sigge! Vilket team! Fredrik förde på ett lugnt och säkert sätt sin hund vilken resulterade i snabba inlevereringar. Om man inte visste annat så kunde man tro att det var enkla uppgifter, då vinnarparet såg så säkra ut. Grattis Fredrik & Sigge! Ni inspirerar oss alla!  

Efter finalen så började kvällens fest med grillning, god dryck och sång i alla dess slag. Ingen glömmer nog Karin Fribergs helt fantastiska Povel Ramel rap. Kvällen fortsatte med karaoke och mer gott att dricka. Det blev en riktigt lyckad och trevlig fest där gamla vänner trivdes och nya bekantskaper stiftades. Natten blev lång och tälten fylldes nog inte förrän framåt tvåtiden, då var det dags att gå och lägga sig och ladda inför söndagens utställning.

 

 

Söndag och en lika god frukost stod uppdukad även denna morgon. Hundar trimmades och utsällningskoppel och köttbullar plockades fram. Domare för dagen var Monica Andersson, kennel Rainstone, som på ett lugnt och trevligt sätt tog sig tid för varje hund och gav öppna motiveringar till alla placeringar. Vi hoppas vi får se henne framöver även i officiella ringar. Först ut var babyklass och det ryckte nog till i mångas valptarmar J. Så söta de var när de struttade runt i ringen, många för första gången med ett koppel runt halsen. För de hungriga fanns grillade hamburgare med alla dess tillbehör. Det var många vackra hundar med och när allt var klart stod Fla. Death Man´s Mirror ”Lucas” som vackrast av dem alla med BIS-rosetten och Fla. Love Will Tear Us Apart ”Mynta” som BIM. Många fina rosetter delades ut och köttbullarna slukades i värmeböljan.

Det har varit en helt fantastisk helg med supertrevliga människor och ett dunderarrangemang av vår underbara uppfödare, som med hjälp av alla flatterhaftare gjort årets årsträff till en riktig succé. Oavsett vad som står på hundens meritlista så känns det som alla är en stor familj och ni som har rutin är alltid så hjälpsamma mot oss frågvisa och nyfikna ”morgondagens stjärnor” Vädret var fantastiskt vackert och hundarna riktigt glänste i solljuset. Tack Anneli och alla glada flatterhaftare för en helg att minnas länge framöver. Jag längtar redan till nästa år. Nä, nu ska jag ut och träna J
Soliga hälsningar från  

Karin & Diesel (Fla. Movie Star)

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Bild på väg Flatterhaftmästare; 
2003 & 2006 SUCh Fla. A IS FOR ALIBI
x

BIS;  
FLA DEATH MANS MIRROR "Lucas"

BIM;  
FLA LOVE WILL TEARS US APART "Mynta"

Dommare;  
Monica Andersson, Kennel Rainstone

x
 Resultat lördag      
 Jaktprov VP:n    
x
Final ekipage Flatterhaft mästaren Lugn & Fin Vickies Multi VP
1. Fredrik & Sigge 2006 Fredrik & Sigge 2006 Li Örnvinsson 2006 Berth & Vickie
2. Carola & Kajsa Crabbes VP Gibsons Hp Dual Purpose VP
3. Ammi & Tilda 2006 Görgen & Cleo 2006 Carola & Kajsa 2006 Berth & Vickie
4. Berth & Vickie Wilmas VP Eye Catcher Drop dead gorgeous
5. Jonas & Ryding 2006 Gerry & Zora 2006 Emma & Henke 2006 Eva & Lucas
6. Monica & Åttan Hobbes VP Nollans VP ST(i)NK
2006 Ulle & Mio 2006 Fredrik & Sigge 2006 Kent & Guinness
Trassels VP Värdig Prestation Sigges VP
2005 Carola & Kajsa 2006 Kent & Guinness 2006 Berth & Vickie

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

 Resultat söndag      
 Utställning      
x
BABY KLASS-Hanar BABY KLASS-Tikar
FLA. TORKEL MED SNORKEL FLA. CHOKLAD RUSSIN
BIM BIS-Baby
FLA. CHHRISTIAN OLSSON FLA. CHOKLAD KAKA
2 Hp 2 Hp
FLA. GAIS ÅKE FESKEBÖXA FLA. CAROLINA KLYFT
3 Hp 3 Hp
FLA. CHOKLAD TRYFFEL
4 Hp
X
VALPAR I-Hanar VALPAR I-Tikar
FLA. TUDOR FLA. PROOVE "tara"
BIS-Valp I BIM-Valp I
FLA. EASY ENERGY "Busen" FLA. ALKALINE Trixie"
2 Hp 2 Hp
FLA. POWERLIFE "Armani" FLA. GLORIA VERDE "Vilja"
3 Hp 3 Hp
FLA. RUMBEL IN HONKONG " ? " FLA. SANDY LANE OF CLAANS Sandy"
4 Hp 4 Hp
FLA. ROYAL TROON "Eddie" FLA. CASA MONICA "Sally"
5 5
FLA. ROYAL TROON "Eddie" FLA. SANTA RITA "Selma"
Oplacerad Oplacerad
x
VALPAR-II Hanar VALPAR-II Tikar
FLA. THE BEST A MAN CAN GET FLA. BEST NOTHIN BUT THE BEST
BIM-Valp II BIS-Valp II
FLA. LET THE BEST MAN WIN  
2
X
JUNIOR KLASS-Hanar JUNIOR KLASS- Tikar
FLA. MOVIE STAR "Diesel" FLA. STAR STRUCK "Hera"
1 Hp Junkk, 4 Bhkl, BIS-Junior 1 Hp, Junkk, BIM-Junior
FLA. GIBSON LES PAUL Zebbe" FLA. FENDER MATERJAZZ "Jazza"
2 Hp 2 Hp
FLA. I SHALL BORROW FLA. FENDER SHENANDAHO "Luna"
3 Hp 3
FLA. GIBSON FIRE BIRD
4
X
UNGHUNDS KLASS-Hanar UNGHUNDS KLASS-Tikar
FLA. NOTHING LEFT TO BORROW "Peppar" FLA. COVER GIRL FOR GILLIAM "Keno"
1 Hp, ? Bhkl, BIS-Unghund 1 Hp, 5 Btkl, BIM-Unghund
FLA. WE ARE THE CHAMPIONS "Nemo" FLA. BORROW SMART "Smilla"
2 Hp 2 Hp
SVCh FLA. STEERING WEELS "Gunde"  FLA. BORROW DIRECT "Maja"
3 Hp 3 Hp
SVCh FLA. BRAKE PEDAL "Mio" FLA. THE SHOW MOST GO ON "Zora"
4 4 Hp
FLA. ONE VISSION "Gusten" FLA. UNDER PRESSURE "Humla"
5 5
FLA. NO MORE MR NICE GUY FLA. IN THE LAP OF TH GODS "Fräsen"
Oplacerad Oplacerad
x FLA. HELL NO "Isa"
Oplacerad
Lp I FLA. FATE NO MORE "Älsa"
Oplacerad
x
JAKT KLASS-Hanar JAKT KLASS-Tikar
SVCh FLA. MEN IN BLACK "Cola" FLA. LOVE WILL TEARS US APART "Mynta"
1 Hp Jkk, 2 Bhkl, BIM-Jakthund 1 Hp Jkk, 1 Btkl, BIM, BIS-Jakthund
FLA. SELF POSSESSED "Selpo" FLA. INA SCOT "Maggan"
2 Hp 2 Hp Jkk, 2 Btkl
FLA. TIC-TAC "Guinness" FLA. PAINT IT BLACK "Kajsa"
3 3 Hp
FLA. MISS UNIVERSE "Ryding"
4
FLA. QUEEN BITCH "Myra"
5
SVCh Lp I, II FLA. TEN SHARP "Tilda"
Oplacerad
FLA. MISS SAIGON "Wilda"
Oplacerad
FLA. CLOEDO "Cleo"
Oplacerad
SVCh FLA. AFTER EIGHT "Åttan"
Oplacerad
x x
ÖPPEN KLASS-Hanar ÖPPEN KLASS-Tikar
FLA. DEATH MANS MIRROR "Lucas" FLA. ROLY-POLY "Polly"
1 Hp Ökk, 1 Bhkl, BIS, BIS-Ökl 1 Hp Ökl, 3 Btkl, BIM-Ökl
FLA. FLA. DING-DONG "Disel" FLA. OVER THE GREEN HILLS
2 Hp 2 Hp
FLA. MR PRESSIDENT "Nixon" FLA. TURQUOISE DAYS "Hilda"
3 Hp 3 Hp
FLA. MUMBO-JUMBO "Jambo" SVCh FLA. MURDER ON THE LINK “Tanja”
4 4 Hp
FLA. HAZEL HORSE "Tiwas" FLA. MADAME MULE "Selma"
5 5 Hp
FLA. MR PERFECT " Henke" FLA. MONI MAKER "Scilla"
Oplacerad Oplacerad
FLA. FRISKY FRAZER "Frasse" SVCh. FLA. LOVE OF MY LIFE "Lova"
Oplacerad Oplacerad
ARNIE ALMAHURST "Scobie"
Oplacerad
x
CAMPION KLASS-Hanar
SUCh A IS FOR ALIBI "Sigge"
1 Hp 
x
VETERAN KLASS-Hanar VETERAN KLASS -Tikar
SVCh TjH 
FLA. THEY ALL WENT TO MEXICO "Hobbe"
SVCh Lp I, II FLA. H IS FOR HOMISIDE "Vickie"
1 Hp, BIS-Vet BIM-Vet
x
VETERAN KLASS -Tikar
FLA. LOONEY LOBSTER "Sarah"
1 Hp
FLA. EVIL EEL "Nollan"
2 Hp
X
BIS BIM
FLA. DEATH MANS MIRROR "Lucas" FLA. LOVE WILL TEARS US APART "Mynta"

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Vi ses nästa år...